Info

Tekenen is voor mij een soort ademen. Ik ben er altijd mee bezig, bewust of onbewust.

Teken ik in opdracht dan duik ik eerst helemaal in de wereld van de opdrachtgever. Op die manier kan ik tot beeld komen dat passend en betrokken is en het verhaal vertellen dat verteld wil worden. In een tekening vertel je dat verhaal zonder woorden. In een eigen taal, zou je kunnen zeggen.

Ik ben natuurlijk niet de enige. Er zijn vele tekenaars op de wereld. En al die tekenaars, jong of oud, laten hun kijk op de wereld zien. Een kijk die gekleurd is door ervaringen, overtuigingen, omstandigheden. Wat als je tekeningen eens op die manier bekijkt? Die vraag heeft me tot tekening-analyse geleid. Want als je de taal van tekeningen leert verstaan, mag je even bij iemand onder de oppervlakte spieken. En dat leidt in 100 procent van de gevallen tot meer begrip.

Over Linda

Linda van den Born (1984) studeerde in 2006 als illustrator af aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Later kwam daar nog een opleiding tot Docent Nederlands Tweedegraads (2016) bij en volgde ze de trainingen Tekeningen lezen (2021) en KLEB Licentietrainer (2023). Linda woont in boekenstad Deventer. 

Studenten van het Cibap in Zwolle maakten in 2019 deze mini-docu over mijn werk als illustrator.